26 Aralık 2007 Çarşamba

DONARAK ÖLEN DİLENCİNİN BANKA HESABINDA SERVET ÇIKTI


Sivas'ta donan dilenci Kazım Ceylan'ın banka hesabından 60 bin YTL çıktı, evinde 10 bin YTL bulundu.

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Yeniköy'de oturan ve dilencilik yaptığı belirtilen Kazım Ceylan (63), köy dışında donarak yaşamını yitirdi. Ceylan'ın cesedi, köy yakınlarındaki arazide bulundu. Ceylan'ın banka hesabında 60 bin YTL olduğu belirlenirken, evinde de sigara jelatinine sarılı 10 bin YTL civarında para bulundu.

Yine Hafik'e sağlı Adamlı köyünde oturan ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen Aygül Polat da (34), soğuktan donarak yaşamını yitirdi. Polat'ın cesedi sabah köyde birlikte yaşadığı annesi tarafından ahır kapısının önünde bulundu. Polat'ın gece annesinden habersiz dışarı çıktığı ve içeri giremeyince donarak öldüğü kaydedildi.

Kayseri Develi'de de, 40 kilometre mesafedeki kent merkezine yürüyerek gitmek isteyen Mustafa Yılmaz yolunu kaybetti ve donarak öldü. Yılmaz'ın cesedi, donmak üzereyken kurtarılan arkadaşının ihbarıyla bulundu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de, 19 Aralık'ta kaybolan engelli Erkan Yamaner'in (13) cesedi bulundu. Taşkazan mevkiinde dere kenarında cesedi bulunan Yamaner'in evden ayrıldıktan sonra donarak öldüğü tespit edildi.

Donarken kurtarıldı
Sivas'tan Kayseri'ye gelen Süleyman Karakoç da yanlışlıkla otobüsten indiği İncesu'dan kent merkezine yürümek isteyince donma tehlikesi geçirdi. Yaklaşık 30 kilometrelik yolu yürümeye çalışan Karakoç ayakkabıları parçalanmış ve ayakları morarmış halde bulunarak hastaneye kaldırıldı.

İzmir Bornova'da, grip olan kızını ve eşini daha sıcak olduğu gerekçesiyle kayınpederinin evinde bırakıp evine dönen Rıfat Gül (32), önceki gece kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Gül'ün, kızının doğum günü nedeniyle dün akşam için eğlence düzenlemeyi planladığı öğrenildi. Kayseri ve Eskişehir'de yine sobadan sızan gazdan zehirlenen 7 kişi hastanelere kaldırıldı.

Doğu dondu
Doğu Anadolu'da da hava sıcaklığı önceki gece sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 22, Ağrı'da 19, Adahan'da 18, Iğdır'da 9, Kars'ta 8 derece olarak ölçüldü. Çok sayıda ev ve işyerindeki su saatleri donarken, yoğun sis de zaman zaman ulaşımı aksattı.

Sis etkili oldu
Sivas'taki Hafik ve Tödürge gölleri de, soğuk hava nedeniyle buz tutarken, Bolu'da buz tutan süs havuzu içindeki bir güvercin donarak telef oldu. Edirne, Çorlu, Düzce ve Afyonkarahisar'da da etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 15 metreye kadar düştü, Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
Habervitrini.com
Özel Arama