25 Aralık 2007 Salı

Kaddafi'yi Paris'te 30 bakire korudu


Libya lideri Kaddafi, dediğini yaptı. Bohem yaşamların şehri Paris'e bedevi çadırı kurdu. Kaddafi, misafirlerini bu çadırda ağırlayacak.

Son zamanlarda bıraktığı top sakalı ve hip-hop yıldızı tavırlarıyla dikkat çeken Kaddafi, 34 yıl aradan sonra ilk kez Fransa’ya resmi bir ziyarette bulundu. Paris’e içinde 30 bakire kızdan oluşan korumaların da bulunduğu 400 kişilik bir ekiple gelen Kaddafi, 5 uçakla kente indi.

5 gün kalacağı 19’uncu yüzyıla ait Marigny Hoteli’nin bahçesine bedevi çadırı kurduran Kaddafi, misafirlerini bu çadırda ağırlayacak. Çadırı düzenleyen yetkililer, “Libya’dayken çadırı soğuturduk. Ama Paris’te özel bir sistemle ısıtacağız. Ayrıca, çadırla otel arasına kırmızı halı serdik. Oteldeki lüks koltukları da çadıra taşıdık. Otelin önünde Libya’dan getirilen limuzinler her an hazır bekliyor. Çok sevdiği devesi de kentte” dedi. Geçen yıl Etiyopya’daki Afrika zirvesine giden Kaddafi, bu kez Sheraton Oteli’nin bahçesine çadırını kurdurmuş, taze süt için de devesini çadırın önüne bağlamıştı. Nicolas Sarkozy, İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Rama Yade’yle görüştü. Kaddafi’nin gelişine karşı çıkan Yade, açıklama yapmadan saraydan ayrıldı. Haberciler, ‘Sarkozy’nin, Yade’nin açıklamalarından duyduğu memnuniyetsizliği aktarmış olabileceği’ yorumunu yapıyor. Yade, “Her şey ticaretle açıklanamaz, insan hakları için garantiler alınmadıkça ihaleler imzalanmamalı” demişti. 10 milyar euroluk anlaşma için gelen Kaddafi’nin listesinde ise şunlar var: Değeri 3 milyar doları aşan Airbus yolcu uçakları, Fransız yapımı Rafale savaş uçakları, askeri donanım, bir nükleer reaktör, 300 milyon euro değerinde elektrik altyapısı...
Ensonhaber.com
Özel Arama