4 Ocak 2008 Cuma

2007'ye damgasını vuran şaşırtıcı olaylar!


Canlı yayında yanlış söylenen sözlerden tutun da tatbikatta kaybolan 170 askere kadar. İşte 2007'ye damgasını vuran ilginç ve şaşırtıcı olaylardan bazıları...


- Amerikan haber kanalı CNN'in, 2008'deki başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti'li adaylarından Barrack Obama'yla ilgili bir haberin başlığını, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in medyada sıkça telafüz edildiği şekli 'Where's Osama?' (Usame Nerede?)'ne benzeterek 'Where's Obama?' (Obama Nerede?)' şeklinde vermesi ve ardından adaydan özür dilemesi.
- Avustralya'da bir bankanın, bankaların güvenlik sisteminin ne kadar güvenilir olduğunu test etmek isteyen bir kişinin kedisi için yaptığı kredi kartı başvurusunu kabul ederek, kediye kredi kartı göndermesi.
- Almanya'da 100 yaşındaki yaşlı bir kadının emekliliğini geçirdiği evinden ayrılarak 6 hafta boyunca kayıplara karışması, geri döndüğünde ise diğer komşularının da çok yaşlı ve sıkıcı olduklarını söylemesi ve tekrar kedisiyle ilgilenmeye devam etmesi.
- Tatbikat yapan İsviçre ordusuna bağlı 170 askerin kaybolması ve küçük komşu ülke Liechtenstein'ı 'yanlışlıkla' işgal etmeleri.
- İngiliz dağcı Rod Raber'in dünyanın en yüksek dağı Everest'te cep telefonu görüşmesi yaparak rekor kırması. Raber'ın ilk sözlerinin "Burası çok soğuk, evime dönmek istiyorum" olması.
- Çin'deki balıkçılık yetkililerinin doğal hayatı yeniden canlandırmak için bir nehire 13 kamyon canlı sazan balığı dökmesi, nehrin birkaç kilometre ilerisindeki şehirde yaşayan halkın durumun farkına vararak balıkların büyük çoğunluğunu yakalaması
- Güney Kore'de bir kasabanın 140 milyon dolar harcayarak havaalanı inşa etmesi, ancak hiçbir havayolu şirketinin kasabaya uçmayı kabul etmeyişi
- Çin'in başkenti Pekin'de, yaklaşan Olimpiyat oyunları için bütün şehir sinyalizasyonlarının İngilizce olarak değiştirilmesi, ancak tercüme hatalarının yapılması sonucu, 'Engelli kişiler için' yerine 'Biçimsiz kişiler için' gibi komik tabelaların ortaya çıkması.
- ABD'de evli bir kişinin bir bayana çiçek yollamasının ardından, çiçekçi firmanın 'bizden alışveriş yaptığınız için teşekkür ederiz' notunu adamın evine yollaması, notu alan kadının kocasına boşanma davası açması.
- İnsanın su hayvanlarından evrimleştiği ve karaya çıktığı tezine inanan Tanzanyalı bir büyücünün, köylülere "Ben sudaki atalarımızın ruhlarını geri getirmeye gidiyorum" diyerek nehire girmesi ve boğulması
- Matematik dahisi 9 yaşındaki bir öğrencinin Hong Kong'da üniversite eğitimine başlaması, dersleri çok sıkıcı ve basit bulması.
- Bir şakacı şirketin, internetin açıkartırma sitelerinden eBay'de Belçika'yı satışa çıkarması. Bir euro'dan başlayan açıkartırmada verilen rakamın 10 milyon euro'ya kadar yükselmesi
- Göllerde yakaladıkları balıkları suya tekrar salan Alman balıkçıların, bunu yapmak yerine balıkları yemeyi tercih eden Polonyalı göçmen balıkçılara karşı silahlı ayaklanması.
- New York'ta lüks bir restorandaki aşçının, Musevilerin domuz eti yemediklerini bilmemesi ve domuz ürünleri üzerine 'Hanukkah için lezzetli' yazması.
- Çin'de kanatlı bir kedinin ve boynuzlu bir insanın ortaya çıkması
- Hindistan'da 4 kol ve 4 bacakla doğan 'ahtapot' kızın başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturulması


Cihan Haber Ajansı
Özel Arama