7 Ocak 2008 Pazartesi

Büyükelçi’nin evinde ‘Rus ruleti’ ölüm getirdi


Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan’ın Ankara’daki Bilkent sitesinde bulunan evinde, Büyükelçi’nin oğlunun verdiği partideki ‘oyun’, ölümle sonuçlandı.

Büyükelçi’nin oğlu ve arkadaşlarının ‘Rus Ruleti’ oynadığı, Can Orga Turakan’ın bu oyunda ‘kaybettiği’ bildirildi. Silahın Büyükelçi’ye ait ve ruhsatlı Smith Wesson marka olduğu belirtildi. Olay yerine gelen güvenlik görevlilerinin, gençlerin ifadesini aldığı, ellerinde barut izi bulunmadığını tesbit ettiği ve serbest bıraktığı öğrenildi. Olayda can veren Can Orga Turakan’ın cesedinin ise otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumuna kaldırıldığı bildirildi.

BÜYÜKELÇİ: ELİM KIRILSAYDI
Büyükelçi Tezcan ve eşinin, olayı duyunca Ankara’ya hareket ettiği öğrenildi. Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Tezcan, oğlu Sait Tarık Tezcan’ın verdiği ev davetinin Cem Orga Turakan isimli gencin ölümüyle sonuçlanmasından çok büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Evde “Rus ruleti partisi yapıldı” iddialarının kesinlikle doğru olmadığını, oğlunun ve davete katılan diğer gençlerin savcılıkta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Büyükelçi Tezcan, Hürriyet’e şunları anlattı: “Yurtdışı görevine atandıktan sonra, evimizi kapadık. Keşke ellerim kırılsaydı da evin anahtarını vermemiş olsaydım”

ANNENİN FERYADI
Oğlu Cem Orga’nın ölümüyle yıkılan anne Füsun Turakan, kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyledi. Anne Turakan, “Evde kızlı erkekli kalacaklardı. Sonra birden ortaya silah çıkarılmış. Nasıl olduğunu bilmiyorum, ama oğlum kafasından vurularak ölmüş. Sanıyorum silahı Tarık, arkadaşlarına göstermek için getirmiş” dedi.


Kaynak: NTVMSNBC
Özel Arama