18 Mart 2008 Salı

'Banker Bilo' filmi başkentte gerçek oldu


Pakistan ve Afgan uyruklu 62 kişi, 'İstanbul'a geldik' denilerek, Ankara'da boş bir araziye bırakıldı.

Şener Şen ile İlyas Salman'ın başrolünü oynadığı 'Banker Bilo' isimli Türk filminin bir benzeri, Ankara'nın Ayaş ilçesinde yaşandı. Pakistan ve Afgan uyruklu, Yunanistan ve İstanbul'a gitmek isteyen 62 kaçak, kendilerini götüren TIR sahibi tarafından 'İstanbul'a geldik' denilerek Ayaş'ta araçtan indirildi. Boş bir arazide öylece kalan 62 kaçak göçmen, devriye görevi yapan jandarma ekibi tarafından gözaltına alındı. Banker Bilo filminde Maho Ağa (Şener Şen), Almanya'ya götürme vaadinde bulunduğu Banker Bilo (İlyas Salman) ve arkadaşlarını, "Almanya'ya geldik." diyerek İstanbul'a bırakmıştı. Afgan ve Pakistan uyruklu 62 kişi, İran üzerinden Türkiye'ye; İstanbul ve Yunanistan'a götürülme vaadiyle bir Türk tarafından ülkelerinden getirildi. 20'si öğrenci 62 kişiden oluşan grup, üzeri kapalı bir TIR tarafından Ankara'ya kadar getirildiğinde, "İstanbul'a geldik" denilerek gece araçtan indirildi. Gece karanlığının etkisiyle İstanbul'a geldiklerini sanan şahıslar, Ayaş'ta boş bir arazide öylece kalakaldı.
Bu sırada devriye görevine çıkan Ayaş Jandarması, boş arazide bir grubun beklediğini gördü. Grubun yanına giden jandarma ekipleri, şahısların kaçak olduğunu anlayarak karakoldan yardım istedi ve kendilerini gözaltına aldı. Kaçakların yapılan ilk sorgulamalarında aralarında bulunan öğrencilerin 3 bin dolar ödeyerek İstanbul'da okumak istedikleri, yaşları büyük olanların ise Yunanistan'da iş vaadine karşılık 9 bin dolar ödedikleri ortaya çıktı.
Kendilerini İran üzerinden TIR'la Türkiye'ye getiren Türk uyruklu şahsın, bu kişilerden yaklaşık 400 bin dolara yakın para aldığı öne sürüldü. Karakola sığmayacakları için Ayaş Kapalı Spor Salonu'nda geceyi geçiren kaçaklar, daha sonra Ayaş Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiler. Sağlık kontrolü sırasında kaçakların oldukça endişeli olduğu görüldü. Ayaş'ta işlemleri tamamlanan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Bürosu'na teslim edildi.
Özel Arama