3 Eylül 2008 Çarşamba

Sirbistan'a Acil! 250 bin gelin araniyor


Sırbistan hükümeti, ülkesinde evlenecek eş bulamayan erkekler için 250 bin tane gelin ithal etmeye hazırlanıyor.


Sırbistan hükümeti, ülkesinde evlenecek eş bulamayan erkekler için 250 bin tane gelin ithal etmeye hazırlanıyor.


Hükümetin Sosyal Hizmet Müdürlüğü bu konuda çoktan harekete geçmiş durumda. Ülkenin başlıca komşuları olan Ukrayna, Moldovya ve Rusya gibi ülkeler ile uzak bölgelerden Vietnam, Burma ve Kamboçya ile bir süre önce iletişime geçti.


Sosyal Hizmetler'de görevli Zelijko Vasiljevic, yaptığı açıklamada Sırbistan ve köylerinde toplam 250 bin tane evlenmek isteyen bekar erkek bulunduğunu ve evlenecek kadın bulamadıkları için evlenemediklerini belirtti.


Ukrayna Elçiliği ile uzunca bir süredir görüşme dahilinde olduklarını belirten Vasiljevic, Ukrayna'nın bazı bölgelerinde Sırbistan'ın aksine kadın nüfusunun erkek nüfusundan daha yoğun olan bölgeler bulunduğunu belirtiyor. Bu bölgelerin de kendileri için uygun bölgeler olduğunu ifade ediyor.


Komşu ülkelerin yanında Kamboçya, Vietnam ve Burma gibi ülkeleri de tercih ettiklerini belirten yetkililer, bu bölgelerdeki kadınların Sırbistan'ın yapısına uygun olduğunu ve kadınların tarım alanında etkin olduklarını belirtiyorlar...


Sırbistan aslında bu yöntemle sadece erkeklerin eş bulmasını sağlamayacak, aynı zamanda ülkenin bu az nüfuslu bölgelerindeki hayatı da dinamik insan nüfusuyla hareketlendirmiş olacak
Özel Arama